Siri

Wist jij dat Siri deze handige dingen kan?

Siri, de meesten hebben eigenlijk geen idee wat ze met de slimme spraakassistent op hun iPhone kunnen. Soms tikken we haar (of hem) per ongeluk aan en krijgen we de vraag ‘waarmee kan ik je helpen’? Wij drukken haar dan eigenlijk altijd weg, want wat moet je er ook mee? Het voelt ook altijd een beetje raar om gesprekken met een apparaat te voeren. Maar toch kan Siri veel meer dan je zou denken en onderstaande functionaliteiten maken je leven een stúk makkelijker!

  1. Stel een herinnering in: Siri kan een herinnering in je agenda zetten voor je, heel handig als je iets echt niet moet vergeten. Als je werk- en huisadres in je agenda staat kan je ook een locatie in je verzoek opnemen. Bijvoorbeeld: “herinner me om bij de bank te stoppen als ik hier vertrek.” Ideaal toch?
  2. Conversies van meeteenheden: Siri kan munteenheden en hoeveelheden zoals afstand, gewicht, temperatuur omzetten. Zoals: “Hoeveel gram zitten er in 12 pond?” “Hoeveel is 30 graden in Fahrenheit?” “Hoeveel feet zitten er in 1 kilometer?”
  3. Een foto opzoeken: ben je op zoek naar een specifieke foto? Vraag het dan aan Siri! Siri kan je die foto sneller helpen vinden. Probeer eens: “Laat me foto’s van [locatie] zien.”“Laat me foto’s van [maand] zien.”“Laat selfies zien.”
  4. Een muntje opgooien: soms wil je een situatie oplossen door een muntje op te gooien, maar je hebt er geen voorhanden. Siri lost het op. Zeg simpelweg “muntje opgooien” en zie wat er gebeurt.
  5. Beheer je instellingen: je hoeft alleen maar tegen Siri te zeggen dat je vliegtuigmodus aanmoet en hij/zij doet het voor je!
  6. Een bericht op Facebook of Twitter plaatsen: je accounts moeten wel gelinkt zijn aan je Instellingen. Daarna zeg je: “Siri, plaats op [Facebook of Twitter]”. Dan vraagt ze wat je wilt schrijven. Vervolgens hoef je alleen op ‘plaatsen’ te klikken.
  7. Een foto nemen: dit kan heel makkelijk door te zeggen: “Siri, neem een foto” of “Siri, neem een selfie”.