Tips en Weetjes

Boneco P50

Het positieve van negatieve ionen!

Heeft u ook last van dufheid, vermoeidheid, hoofdpijn, gebrek aan energie, concentratie, slapeloosheid, een onbestemd gevoel van onbehagen of aandoeningen aan luchtwegen? De Nieuwe Boneco P50 doet hier wat aan en brengt een antwoord op het probleem van luchtvervuiling binnenshuis. Het apparaat is ontwikkeld voor persoonlijk gebruik op uw bureau, in de auto of de plek waar u regelmatig zit.

Wie heeft profijt van een Boneco P50?

Omdat de P50 de lucht in huis of kantoor reinigt van huisstof, smog, tabaksrook, pollen, bacteriën, fijnstof en chemische geurstoffen(fragances) en de lucht weer zijn natuurlijke ionen-balans teruggeeft, kan iedereen van de voordelen genieten van de Boneco P50. Kinderden tot 6 jaar, ondervinden de positieve invloed vaak al binnen 2 nachten.

Voor meer informatie klik hier


Siri tips

Wist jij dat Siri deze handige dingen kan?!

Siri, de meesten hebben eigenlijk geen idee wat ze met de slimme spraakassistent op hun iPhone kunnen. Soms tikken we haar (of hem) per ongeluk aan en krijgen we de vraag ‘waarmee kan ik je helpen’? Wij drukken haar dan eigenlijk altijd weg, want wat moet je er ook mee? Het voelt ook altijd een beetje raar om gesprekken met een apparaat te voeren. Maar toch kan Siri veel meer dan je zou denken en onderstaande functionaliteiten maken je leven een stúk makkelijker!

 1. Stel een herinnering in: Siri kan een herinnering in je agenda zetten voor je, heel handig als je iets echt niet moet vergeten. Als je werk- en huisadres in je agenda staat kan je ook een locatie in je verzoek opnemen. Bijvoorbeeld: “herinner me om bij de bank te stoppen als ik hier vertrek.” Ideaal toch?
 2. Conversies van meeteenheden: Siri kan munteenheden en hoeveelheden zoals afstand, gewicht, temperatuur omzetten. Zoals: “Hoeveel gram zitten er in 12 pond?” “Hoeveel is 30 graden in Fahrenheit?” “Hoeveel feet zitten er in 1 kilometer?”
 3. Een foto opzoeken: ben je op zoek naar een specifieke foto? Vraag het dan aan Siri! Siri kan je die foto sneller helpen vinden. Probeer eens: “Laat me foto’s van [locatie] zien.”“Laat me foto’s van [maand] zien.”“Laat selfies zien.”
 4. Een muntje opgooien: soms wil je een situatie oplossen door een muntje op te gooien, maar je hebt er geen voorhanden. Siri lost het op. Zeg simpelweg “muntje opgooien” en zie wat er gebeurt.
 5. Beheer je instellingen: je hoeft alleen maar tegen Siri te zeggen dat je vliegtuigmodus aanmoet en hij/zij doet het voor je!
 6. Een bericht op Facebook of Twitter plaatsen: je accounts moeten wel gelinkt zijn aan je Instellingen. Daarna zeg je: “Siri, plaats op [Facebook of Twitter]”. Dan vraagt ze wat je wilt schrijven. Vervolgens hoef je alleen op ‘plaatsen’ te klikken.
 7. Een foto nemen: dit kan heel makkelijk door te zeggen: “Siri, neem een foto” of “Siri, neem een selfie”.


Ontdooien van de vriezer!

Ontdooien van de vriezer!

Het ontdooien van je vriezer is heel belangrijk! Niet alleen voor je portemonnee maar ook voor het behoud van de vriezer, ook hebben bacteriën en schimmels geen mogelijkheid om in zich in het ijs te groeien. Je verbruikt 10 procent meer energie als een laagje van slechts twee millimeter op het vrieselement zit. Zelfs bij een No-Frost of een Low-Frost vriezer is het goed om 1 keer per jaar toch de kast te ontdooien en schoon te maken! 

In 11 stappen je vriezer weer zo goed als nieuw!

 1. Zet je vriezer uit.
 2. Haal diepvries leeg.
 3. Pak een plantenspuit of iets wat hiervoor door kan gaan (een lege glassex-fles of iets dergelijks) en vul deze met heel heet water. 
 4. Leg een handdoekje in je vriesvak.
 5. Spuit op het aangekoekte ijs.
 6. Bik het loslatende ijs eraf met het liefst een plastic of houten spatel. Gebruik nooit een scherp mes! De kans is groot dat je uitschiet en dwars door de koelelementen in de wanden prikt.
 7. Binnen tien minuten moet je vriesvak ijsvrij zijn
 8. Neem het overtollige water af met een doekje
 9. Droog het na met een schone doek
 10. Zet de diepvriezer weer aan
 11. Vul hem weer met je producten. Veeg wel even het ijs op de producten af.

Succes!


Frituurpan schoonmaken? Zo doe je dat!

Frituurpan schoonmaken? Zo doe je dat!

Verwijder eerst alle vet aan de binnenkant met wat keukenpapier. Maak je gebruik van vloeibaar frituurvet, dan kun je dit het beste terug in de lege fles schenken. Bij vast frituurvet zet je de frituurpan heel kort aan. Hierdoor komt het blok vet uit de pan los en kun je het er zo uit halen. Vul de frituurpan met water, voeg een vaatwastablet toe en laat het mandje zitten. Zet de frituurpan aan op een lage temperatuur, het water mag namelijk niet koken! Schakel na een aantal minuten de frituurpan uit en laat het water afkoelen, hierna even goed afspoelen en hij is weer als nieuw!

Doe uw frituurpan nooit in de vaatwasser. Door al het vet word de pan niet schoon en uw vaatwasser raakt er van verstopt!


Stinkende wasmachine?!

Ruikt jou wasmachine ook zo muf??

Steeds vaker horen wij van klanten dan hun wasmachine muf ruikt of soms zelfs stinkt en zeker als de deur enige tijd dicht is geweest. Hoe kan dit eigenlijk? Nou hier komt het antwoord; dit komt door een combinatie van vloeibare zeep, overdosering en een te lage temperatuur wassen. De wasmachine wordt niet meer heet genoeg om alles goed op te lossen en er blijven dan vetten achter.

Oplossing: Was regelmatig op 90 of 95 graden! 1 keer in de maand is eigenlijk al voldoende. Maar als je nu geen wasgoed hebt voor zulke hoge temperaturen dan kan je de wasmachine ook aan zetten zonder was erin! De machine draait ook als er geen was in de trommel zit. In de winkel verkopen wij wasmachine reiniger(€3.95). Je gaat merken dat je wasmachine veel minder muf ruikt en tevens is dit voor behoud van de machine ook nog eens goed!

Tip van onze witgoed monteurs Henri & Martin!


Welk lettertype is het meest zuinig in gebruik?

3 Lettertype’s die minder inkt gebruiken!

Als u veel print en inkt wil besparen let dan eens op welk lettertype u gebruikt. Het standaard Arial font gebruikt veel meer inkt dan andere soorten. Uit een vergelijkend onderzoek blijkt het font Arial één van de grootinktgebruikers is onder de lettertypes.

schermafbeelding-2016-10-03-om-18-17-24

 

Het gebruik van Times New Roman levert een winst op van 27 procent ten opzichte van Arial. Twee andere lettertypes die het ook veel beter dan zijn Calibri en Century Gothic. Er is ook een speciaal lettertype ontworpen om printerinkt uit te sparen: Ecofont. Deze is in Utrecht ontworpen en tegen betaling te downloaden.